Merimiespata

400g jauhelihaa

1rkl öljyä

1 viipaloitu sipuli

5-6 isoa ja kiinteää viipaloitua perunaa

10-12 maustepippuria

½tl suolaa

3-4dl olutta tai pilsneriä

hienonnettua persiljaa

Ruskista jauheliha padan pohjalla kauniin ruskeaksi. Nosta liha padasta. Lado pataan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita sekä ruskistettua jauhelihaa. Ripottele maustepippurit ja suola kerrosten väliin. Kaada pataan niin paljon olutta tai pilsneriä, että se peittää ainekset lähes kokonaan. Peitä pata kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä niin pitkään, että kaikki ainekset ovat kypsiä. Ripota valmiin ruoan päälle persiljaa.

Itse jätin persiljan kokonaan pois, kun mieheni ei siitä niin kauheesti välitä. Odottavan aika oli vähän pitkä, kun itsellä oli jo hirveä nälkä, mutta ruoan valmistuminen ei ollutkaan ihan niin nopeeta. Mutta odotus kannatti, sillä olut tuo todella hyvää makua ruokaan! Suosittelen lämpimästi!